NATURIS
Reiki

Reiki

Een Reikibehandeling
Een Reikibehandeling gaat in zijn werk door het neerleggen van de handen op bepaalde posities waardoor de energie zijn gang kan gaan. Het doorstromen van de energie zorgt vaak voor een gevoel van rust en ontspanning waardoor er op geestelijk en lichamelijk gebied meer harmonie ervaren wordt. De tijdsduur van een Reikibehandeling is ongeveer 1 uur.

REIKI BIJ DIEREN

Reiki geven aan dieren gaat op dezelfde manier als bij mensen. Dieren zijn van nature goed toegankelijk voor de energie en zullen dan ook meestal snel vorderingen ondervinden. Reiki zal vooral helpen bij het verminderen van spanningen, ziekte, stress, trauma’s en onrust.

Reiki zorgt voor het goed doorstromen van de energie zodat het gevoel van welbevinden verbeterd wordt. Het dier zal veelal zelf aangeven waar de energie nodig is en maakt vaak ook weer duidelijk wanneer de behandeling voldoende is geweest voor dat moment.

De tijdsduur van een Reikibehandeling is afhankelijk van het dier zelf en zal op locatie gegeven worden.

Reiki als stervensbegeleiding
Het loslaten van het leven is voor veel mensen en dieren vaak een zware opgave. Ze voelen angst, onzekerheid, hebben onrust, verdriet en vragen zich af wat er gebeurt met diegene die achter blijven.

Natuurlijk zou het veel prettiger zijn om als het zover is met een meer ontspannen gevoel die overstap te kunnen maken. Reiki kan zorgen d.m.v. contact behandelingen of behandelingen op afstand voor die ontspanning, creëert rust en kan gedachtes milder maken. Voor de persoon of het dier in kwestie zal de overgang vaak minder stressvol en in vertrouwen kunnen geschieden.

Dieren voelen veel. Ons verdriet, onze onrust en onze gedachtes niet zonder hun te kunnen. Daardoor is het voor veel dieren lastig om rustig te sterven en ons los te laten. Het geven van Reiki in die laatste levensfase zorgt voor vertrouwen en ontspanning zodat ze rustiger die overstap kunnen maken. Een behandeling voorafgaand aan een laatste actie van de arts geeft veel rust aan het dier en soms kunnen ze zichzelf zo overgeven dat de laatste stap vanzelf gaat.

Reiki op afstand
Omdat Reiki via de universele energie loopt is het ook mogelijk om op afstand te behandelen. Zodoende kan er ook in noodsituaties en bij het te ver weg wonen behandeld worden.

Reiki en Counseling
Bij counseling ga je dieper in op de emotionele problemen. Samen kijken we waar de problemen vandaan komen en door effectieve gesprekken vinden we een uitweg zodat u uiteindelijk vrijer door het leven kunt gaan. Het kan u eventueel ook helpen met uw gedachten ‘op een rijtje zetten’, leren omgaan met stress of werken aan uw eigen ontwikkeling.