NATURIS
Reiki en sport

Reiki en sport

PAARDENSPORT:

Paarden zijn van nature goed toegankelijk voor de energie en zullen dan ook snel vorderingen ondervinden. Mijn ervaring leert dat Reiki vooral helpt bij het verminderen van spanningen, ziekte, stress, trauma’s en onrust. Het paard zal veelal zelf aangeven waar de energie nodig is en maakt ook weer duidelijk wanneer de behandeling voldoende geweest is voor dat moment.

In de sport

Tijdens wedstrijden en andere sportieve inspanningen gaat het paard vaak tot het uiterste. Dat betekent dat er veel van het lichaam gevergd wordt en het paard achteraf vaak last heeft van spierspanningen, verkrampingen of ander letsel. Het paardenlichaam zal moeten helen na zo’n inspanning wat gewoonlijk veel tijd kost.

Gebleken is dat een Reikibehandeling er voor kan zorgen dat de energie van het paard weer in balans wordt gebracht waardoor het helingsproces sneller op gang komt. Ook blessures die acuut ontstaan zijn zullen sneller helen.

Bij zware inspanningen worden er delen van het lichaam intensief belast terwijl er andere delen vrijwel geheel ontzien worden. Hierdoor raakt de energie uit balans wat als zeer onplezierig wordt ervaren door het dier. Ook geestelijk zal het uit balans raken vanwege het “op scherp” staan. Als door middel van een behandeling het lichaam en de geest weer in balans worden gebracht zal het dier zich spoedig een stuk prettiger voelen.

Uit ervaring is gebleken dat ook vooraf gaande aan een te leveren inspanning een behandeling zijn effect heeft. Door het spanningsgebied te reguleren zal het paard tot hogere prestaties kunnen komen. Men moet zich dan wel bewust zijn dat een nabehandeling zeer aan te raden is.

Conclusie is dat Reiki een zeer goede aanvulling is voor de paardensport. Het verhoogt de kwaliteiten van het paard, bevordert het helingsproces en het “goed in zijn vel”zitten bevordert zeker zijn prestaties.

HOND EN SPORT:

Ook in de hondensport werkt Reiki goed. U kunt het vorige deel lezen. Het werkt op dezelfde manier als bij paarden.

DE SPORTIEVE MENS:

Een ieder die sport weet dat er al snel een blessure kan ontstaan. We gebruiken toch delen van ons lichaam die veelal onbekend zijn met zoveel inspanningen. Er hoeft maar weinig mis te gaan en die spier of pees raakt uit zijn verband.

Heling van zulke blessures kost vaak veel tijd en gaat gepaard met nogal wat ongemak. Omdat Reiki een helende en ontspannende werking heeft kan er direct hulp geboden worden. Bij een acute blessure kan ook acuut hulp geboden worden en zal veelal de klacht snel verholpen zijn. Hoe later men reageert hoe langer de heling nodig heeft.

Reiki zorgt voor een nieuwe balans daar waar hij verstoord is geraakt. Het lichaam wordt aangesproken op zijn zelf genezend vermogen en zal alle energie in werking stellen om die ene plek te laten helen.

Juist door dit aspect is Reiki zeer goed te gebruiken in situaties waarbij er veel van het lichaam gevergd wordt. Spieren ontspannen, wonden genezen sneller, pijn verzacht en de algehele conditie verbeterd.

Ook zonder blessures is het doeltreffend om na een grote inspanning de energie terug in balans te brengen zodat het lichaam weer sneller op kracht is.